E-Mail: info@transm.nl

 

 

Veel gestelde vragen

                                         

Exploitatiekosten:

Een Dodge Ram, of andere pickup, heeft lage exploitatiekosten. Dat verwacht je misschien niet meteen. Een Dodge Ram heeft immers V8 met 5700cc motorinhoud. Hieronder maken we duidelijk wat je kunt verwachten. Ook zijn er een paar belangrijke punten van aandacht.

 

Verbruik:

Reken op 1 liter LPG op 5 kilometer. Dan heb je 20 liter nodig voor 100 km. Bij een LPG-prijs van 75ct per liter kom je uit op €15,- om 100km te rijden. Rij je veel autoweg en doe je dit “normaal”, dan is 1 op 7 ook haalbaar. En rij je constant 100 kmh, dan verbruikt een Dodge Ram 1 op 9 zelfs. Dat komt vooral omdat dan de cilinderuitschakeling optimaal werkt. 100 km rijden kost dan €8,25. Ons advies is: reken met een verbruik op LPG van 1:5, als het dan minder is kan het alleen maar meevallen. Je rechtervoet bepaalt vooral hoe hoog de brandstofrekening is

 

Wegenbelasting:

In Nederland is de wegenbelasting voor een Dodge Ram €50,- per maand. Ook zo voordelig, en voordeliger dan vele personenauto’s, zeker als ze op diesel of lpg rijden. 


Verzekering:

All-risk ligt in Nederland, met maximale no-claim op €80 tot €100,- per maand.

 

Onderhoud:

Dit onderdeel vergt inderdaad aandacht, vinden wij. Er bestaan géén standaardtarieven voor het onderhoud van een Dodge Ram. Uit de markt, en van klanten die eerst elders hun Dodge Ram gekocht hadden, horen we ook slechte of vreemde verhalen. Chrysler heeft voor de Dodge Ram namelijk géén officieël dealernetwerk ingericht in Europa. Dat betekent dat er ook geen voorschriften of adviezen zijn met betrekking tot onderhoudstarieven. Er vindt ook geen selectie van geschikte bedrijven plaats die wel of niet dealer mogen worden.